Fietsen en wandelen door Zeeland

Zeeland kent vele mooie fiets- en wandelroutes. U kunt uw eigen fiets- of wandelroute uitstippelen of diverse routes bij een toeristisch informatiecentrum kopen. Zeeland is een 5-sterren fietsprovincie. We hebben niet alleen gezorgd voor goede fietspaden en duidelijke routes, maar ook zijn er diverse picknickbanken, oplaadpalen voor elektrische fietsen en informatiepanelen geplaatst. Aan alles is gedacht om uw fietstocht zo comfortabel en mooi mogelijk te maken.

Fietsen in Zeeland: ontdek prachtige fietsroutes

Er zijn ontzettend veel routes om te fietsen langs natuurgebieden, pittoreske dorpjes en monumenten. Bij de VVV zijn er bijvoorbeeld de Waternoodsroute of de VVV-Kinderroute te verkrijgen.

U kunt natuurlijk ook uw eigen fietsroute op basis van knooppunten uitstippelen. Zeeland kent een eigen fietsknooppuntensysteem. Elk knooppunt heeft een nummer, waardoor u uw eigen fietsroute aan de hand van deze knooppunten samen kan stellen. Ook handig, op de bordjes staat aangegeven of het een windluwe of buitendijkse route betreft. U kunt dus zelf kiezen of u ‘in de wind’ of ‘uit de wind’ wilt fietsen.

Wandelen in Zeeland: terug naar de natuur

Er is een ruim aanbod wandelroutes in Zeeland. Tijdens het bewandelen van deze routes is er dan ook veel te zien: pittoreske dorpjes, groene bossen, prachtig duinlandschap en schitterende strandjes. Zo kunt u een prachtige wandeltocht maken langs de kust of door gezellige badplaatsen.

Onze tip: houdt u van de natuur? Dan kunnen we u zeker aanraden om Boswachterij Westerschouwen te bezoeken. Boswachterij westerschouwen is één van de mooiste gebieden in Nederland waar u prachtige wandelingen kunt maken. Natuurrijk genieten!